Alle voordelen van Augurkensap (Voor een gezond leven)

Augurkensap, is de pekeloplossing die bij augurken is toegevoegd om de zure smaak te geven. Mensen hebben vaak de neiging om de sap die in een pot augurken weg te gooien, niet doen!

In dit artikel leggen we de voordelen van augurkensap uit en waarom je vanaf nu het nooit meer gaat weggooien, het is namelijk ontzettend zonde!

Kan ik Augurkensap drinken?

Het antwoord is ja, je kan augurkensap drinken. Het sap heeft ontzettend veel gezonde stoffen, een slok kan helpen tegen maagzuur en kramp.

In Amerika is Pickle juice (augurkensap) gewoon in een fles of blik te kopen in de supermarkt.

Hoe word augurkensap gemaakt?

Augurkensap wordt gemaakt door rauwe komkommers te pekelen, producten die daarvoor worden gebruikt zijn: zout azijn, water en suiker.

Dit proces wordt ook wel innemen genoemd, het vocht wat in de pot overblijft is de sap van de augurk.

Vroeger werden veel producten zoals bijvoorbeeld wortels, gepekeld of in azijn gelegd.

Water en azijn zorgen ervoor dat augurken niet gaan rotten, en dat bacteriën niet kunnen groeien.

Het zuur werkt dan als een remmer voor bederving, waardoor je groenten langer kan bewaren.

Het is dus zonde om sap wat overblijft door gootsteen te spoelen, en kan gebruikt worden als drankje.

Waar is augurkensap goed voor?

Augurkensap is ontzettend goed voor je darmflora en voor je spieren. De mineralen in het vocht bevatten veel probiotica en elektrolyten. Wat helpt tegen kramp in de maag.

Vitamine C en E blijven achter in het water van je pot augurken. Veel mensen weten echter niet wat deze vitamines precies doen en waar ze goed voor zijn.

Voordelen van Augurken sap voor je gezondheid.

Het drinken van augurkensap heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen, en is booster voor je immuunsysteem en gezondheid.

De reden dat augurk gezond is komt door de fermentatie veel waar probiotica ontsaan, wat weer goed is voor je darmen. Het helpt de bacteriën in darmflora te voeden.

Vitaminen en antioxidanten

Augurken bevatten vitamine C, E en Vitamine K.

Vitamine E is een vet oplosbare vitamine die helpt bij het voorkomen van schade aan de huid door de zon. Ook helpt het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.

Omdat vitamine E in vet kan worden opgeslagen, kan het langer in het lichaam blijven en hoef je het niet dagelijks in te nemen.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die helpt bij het beschermen van de huid tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die de huid kunnen beschadigen.

Afvallen en gewichtsverlies

Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat augurkensap helpt met afvallen. Er zijn echter wel enkele onderzoeken naar de effecten van verschillende ingrediënten in augurksap op gewichtsverlies.

Zoals azijnzuur, dat helpt bij de vertering van vetten, en kalium, wat eetlust kan verminderen. Het is mogelijk dat deze ingrediënten een kleine bijdrage leveren aan gewichtsverlies, maar er is geen bewijs dat het als geheel helpt met afvallen.

Helpt augurkensap voor je huid?

Augurkensap helpt je huid jong en gezond te blijven omdat het vitamine E & C bevat.

Als je vitamine C en vitamine E gebruikt, helpt dit je huid gezonder te maken en je huidcellen te beschermen tegen vrije radicalen.

Dit komt omdat vitamine C en vitamine E helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze vitamines alleen efficiënt zullen zijn als ze dagelijks worden ingenomen. Als je niet elke dag vitamine C en vitamine E inneemt, is het niet effectief in het beschermen van je huid en in het behouden van de elasticiteit in je huid.

Waarom drinken sporters augurkensap?

Veel sporters denken dat het goed is om augurkensap te drinken tegen spierkramp of spierpijn. Een groot deel van de atleten delen de mening dat het sap tegen kramp werkt.

Alhoewel er geen wetenschappelijk bewijs voor is, zeggen toch veel sporters en coaches dat het helpt augurkensap te drinken voor en invloed heeft op sneller herstellende spieren en spierpijn in het lichaam te voorkomen.

Toch waarschuwen dokters en andere wetenschappers dat is er nog geen verband gelegd, spierkramp gaat in namelijk altijd van zelf voorbij.

Geef een reactie