Afvallen met behulp van een diëtist: waar moet ik op letten?

Wanneer je graag wat meer wilt letten op je eten omdat je vindt dat je wat aan de zware kant bent, dan kun je gerust hulp zoeken bij een diëtist. Een diëtist zorgt er namelijk voor dat jij weer een gezonde relatie aan kan gaan met eten en dat je een gezond voedingsschema krijgt. Op die manier ga je lekkerder in je vel zitten en kun je weer alles aan. Het is wel goed om op een paar zaken te letten, mocht je naar een diëtist willen gaan. Hieronder lees je meer.

Vergoeding

Allereerst is het belangrijk om te weten of jouw sessies bij een diëtist wel worden vergoed vanuit je verzekering. Het zou namelijk zonde zijn als je voor alle afspraken geld moet betalen. Een vergoeding van diëtist kan jou heel wat euro’s schelen. Daarnaast is het niet alleen voor je portemonnee handig om te weten of het wel of niet vergoed wordt, maar kan dat voor jezelf ook veel rust bieden. Mocht het nou niet zo zijn dat je diëtist vergoed wordt, bekijk dan alvast een zorgverzekering in 2024. Het kan zijn dat je doorgestuurd wordt via je je huisarts, dan zijn de eerste drie behandeluren uit de basisverzekering, je bent dan wel je eigen risico verschuldigd. Mochten de eerste drie uur niet genoeg zijn, dan kun je jezelf altijd aanvullend verzekeren. Op die manier ben je goed voorbereid voor het nieuwe jaar en kun je al je doelen bereiken.

Stel doelen voor jezelf

Voordat je naar een diëtist wil gaan, is het verstandig om voor jezelf doelen op te stellen die je graag wilt behalen. Het kan zijn dat je graag wilt afvallen door middel van gezonder eten. Bij een diëtist kun je dat aangeven en hij of zij houdt daar dan ook zeker rekening mee. Op die manier gaat alles volgens jouw wensen en hoef je je geen zorgen te maken dat je je doelen niet behaald. Geef ook aan bij jouw diëtist wat je doelen precies zijn. Zo kun je gezamenlijk een plan schrijven die jou kan helpen om je doelen uiteindelijk te behalen.

Een klik

Het is ook belangrijk voor jezelf dat je een diëtist hebt die bij jou past en waarmee je makkelijk kunt praten. Je moet je namelijk wel open voelen om over jouw problemen te kunnen praten met je diëtist. Is dit niet het geval bij je huidige diëtist, dan is het niet erg om naar een ander persoon te gaan. Je wilt dat je geholpen wordt op een manier die jij fijn vindt. Iedere diëtist is anders en heeft andere kwaliteiten die van pas kunnen komen bij het vak. Kies dus een diëtist waar je je prettig en veilig bij voelt en waar je op een fijne manier mee kan praten.

Gezond afslanken?

Begin een nieuw leven en wacht niet te lang!

Geef een reactie