Afvallen doe je zoveel makkelijker met de hulp van een dietist


Het is vrijwel ondenkbaar dat je nog nooit een poging ondernam om enkele overtollige kilo’s kwijt te raken. Je weet dan ongetwijfeld ook dat het niet zo heel moeilijk is om het plan op te vatten, maar dat de uitvoering van dat plan al met een pak meer hindernissen gepaard gaat. Er is altijd wel ergens een feestje of een speciale gebeurtenis die roet in het eten gooit en al snel smelten je goede voornemens als sneeuw voor de zon.
Samenwerken met een ervaren en professionele dietist biedt in dit geval de perfecte uitkomst. Je staat er niet langer alleen voor en bovendien val je af op een gezonde en verantwoorde manier.

Waarom alleen afvallen je zo moeilijk lukt

Afvallen is niet eenvoudig, zeker niet als je er alleen voor staat. Je gaat vol goede moed van start en dan zijn de eerste hindernissen daar al die je plannen dwarsbomen. Al snel maak je het ene excuus na het andere en op termijn verdwijnt het hele plan de vuilnisbak in. Als je dan ook nog eens weinig tot geen steun hebt van je omgeving, is het helemaal een moeilijke opgave.

De voordelen van samenwerken met een dietist

Afvallen op een verantwoorde manier


Het is een aloude misvatting om te denken dat hoe minder je eet, hoe beter je resultaat zal zijn. Jezelf uithongeren is zonder twijfel het slechtste wat je kunt doen. Te weinig eten, zorgt ervoor dat je lichaam in spaarstand gaat en dat je helemaal niet afvalt. Je diëtist in Den Bosch leert je aan de hand van persoonlijke voedingsschema’s hoe je gezond en verantwoord eet zonder hongergevoel en toch afvalt.

Steun en toeverlaat op moeilijke momenten

Vaak gaat het afvallen de eerste dagen en weken vrij vlot en dan ontbreekt het je natuurlijk niet aan motivatie om verder te doen. Het is pas als het afvallen vertraagt, of als er eens wat gewicht bijkomt, dat het moeilijk wordt. Je vraagt je dan al snel af wat voor zin het allemaal heeft. Stoppen met afvallen is nu verleidelijk en dat is net het moment dat je wel moet doorzetten. Je dietist is er op die momenten gelukkig om je terug op goede weg te helpen en je te steunen en aan te moedigen.

Geef een reactie