Afvallen? Deze gezonde eetgewoonten kunnen je op weg helpen

Het kwijtraken van wat kilo’s gaat niet altijd zonder slag of stoot. Bij de een gaat het makkelijk, terwijl het bij de ander maar moeizaam gaat. In ieder geval kun je een aantal gezonde eetgewoonten aanhouden die je kunnen helpen in het afvalproces. Een aantal veranderingen die je kunt doorvoeren in jouw eetpatroon, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Eet op een dag veel groenten

We weten allemaal dat het belangrijk is voor ons lichaam om voldoende groenten binnen te krijgen. Groenten hebben namelijk veel gezondheidsvoordelen. Zo bevatten groenten veel vezels, mineralen en vitaminen. Het is daarom belangrijk om in jouw afvalproces voldoende groenten per dag binnen te krijgen. Probeer dus voor iedere avond een maaltijd te bedenken waarin je veel groenten verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een salade, een maaltijd met kip en rijst of probeer dit heldere aspergesoep recept. Daarnaast kun je natuurlijk ook groenten verwerken in jouw ontbijt of lunch, zodat je op een makkelijke manier jouw dagelijkse portie groenten binnenkrijgt.

2. Eet gezonde tussendoortjes

Bij ieder kopje koffie of kopje thee een koekje en iedere avond lekker series kijken met een zak chips naast je: dat wordt verleden tijd als je wat kilo’s kwijt wil raken. Deze eetgewoonten zijn namelijk allesbehalve goed voor jouw lichaam. In plaats van dat je een koekje of een zak chips eet, kun je voor een vervanger zorgen. Denk bijvoorbeeld aan gezondere tussendoortjes. Zo kun je bijvoorbeeld een schaaltje kwark eten, een stuk fruit nuttigen of een volkoren cracker maken met een gezonde topping. Denk bijvoorbeeld aan hummus of een plakje kipfilet.

3. Geen suiker in de koffie of thee

Suiker in de koffie of thee is dan misschien wel nét iets lekkerder, het is niet echt gezond voor jouw lichaam. Vooral als je meerdere koppen koffie of thee nuttigt op een dag. Probeer daarom eens een kopje koffie of thee te drinken zonder dat je er iedere keer een schepje suiker bij in doet. Wellicht is het aan het begin iets wennen, maar het kan zeker passen in het rijtje van gezonde eetgewoonten.

4. Kies voor de volkoren producten

Volkoren producten zijn nou eenmaal veel gezonder dan de ‘gewone’ producten, aangezien volkoren producten onder andere vol zitten met vezels. En vezels zijn weer goed voor het lichaam. Probeer daarom jouw boodschappen hier eens op aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan een volkoren brood in plaats van een wit brood, volkoren pasta in plaats van ‘gewone’ pasta en volkoren crackers in plaats van de normale variant. Bovendien zorgen deze volkoren producten er ook nog eens voor dat je een verzadigd gevoel krijgt.

Gezond afslanken?

Begin een nieuw leven en wacht niet te lang!

Geef een reactie