Welke gezondheidsvoordelen kan thee hebben?

Veel mensen drinken thee puur omdat ze het lekker vinden. Zeker als het koud is buiten kunnen veel mensen genieten van een kopje thee op de bank onder een lekker warm kleedje. Maar thee is niet alleen voor de warmte en de smaak, thee kan namelijk ook allerlei gezondheidsvoordelen hebben. Hieronder vertellen we je welke gezondheidsvoordelen thee kan hebben.

Groene thee

Als eerste hebben we groene thee, in groene thee zitten heel veel antioxidanten, op specifiek te zijn catechines. Antioxidanten zorgen er voor dat je ontstekingen geremd worden en dat de vrije radicalen in je lichaam bestreden worden. Er is uitgezocht dat als je veel groene thee drinkt, de kans dat je hartzieken krijgt kleiner is. Dit komt omdat het een positief effect heeft op het cholesterolniveau. Mocht je op zoek zijn naar groene thee, ga dan eens online thee kopen.

Zwarte thee

Dan heb je natuurlijk ook nog zwarte thee, deze heeft ook weer zijn eigen gezondheidsvoordelen. In zwarte thee zitten flavonoïden, deze zijn goed voor je hart. Het kan helpen met de bloeddruk te verlagen. Maar in zwarte thee zit ook cafeïne, teveel hiervan is niet goed, maar het kan wel voor een korte tijd je helpen alert te houden. 

Witte thee

Naast groene en zwarte thee heb je ook nog witte thee, witte thee heeft de meeste antioxidanten en kunnen je huid beschermen tegen schade die door UV-straling kan ontstaan. 

Kruidenthee

Je hebt ook veel verschillende kruiden die je aan je thee kunt toevoegen om te genieten van de gezondheidsvoordelen. Denk bijvoorbeeld aan kamille, munt of gember. Iedere kruid heeft zo zijn eigen gezondheidsvoordelen, zo kan gember goed helpen tegen een verkoudheid. Mocht je op zoek zijn naar kruiden voor je thee, ga dan eens online kruiden kopen

Een lekker kopje thee op de bank onder een kleedje wanneer het buiten vriest is een ideaal scenario waar iedereen blij van wordt. Maar wist je dat naast die lekkere smaak van thee er ook nog gezondheidsvoordelen aan zitten? Zo heb je groene thee die rijk is aan antioxidanten en er voor zorgt dat de kans op hartziekten wordt verkleint. Ook heb je zwarte thee, hierin zitten flavonoïden die goed zijn voor je hart. Hier zit ook cafeïne in, wat in kleine mate goed voor je kan zijn. In witte thee vind je ook veel antioxidanten terug. Aan thee kun je ook kruiden toevoegen, die allemaal hun eigen helende functies hebben.

Photo by Svitlana on Unsplash

Geef een reactie