Huis, tuin en keuken tips om je huid te verbeteren!

Stress, een drukke agenda, weinig slaap… er zijn tal van redenen waarom jij ’s ochtends in die spiegel kijkt en denkt ‘’goh, wat heb ik een doffe huid vandaag’’. En hoewel het je zelf waarschijnlijk meer opvalt dan ieder ander, is het toch fijn als je er wat aan kan doen. Van een behandeling voor huidverbetering Marco van Coevorden, tot botox in je fronsrimpels spuiten; er zijn genoeg manieren om jouw huid weer te laten stralen én een stukje jonger te lijken. Maar wist je dat je jouw huid ook een stukje gladder en stralender kan maken op manieren waarvoor je niet eens verder dan je keuken hoeft? Wij geven je graag een paar huis, tuin en keuken tips om jouw huid weer te laten stralen! Lees snel met ons mee voor inspiratie.

Het wonder dat kiwi heet

Je kent ze wel, die groene stukken fruit met haartjes en bomvol vitamines. You love them or you hate them; maar wist je dat de kiwi jouw huid een stukje gezonder kan maken? En dan bedoelen we niet door deze te eten, maar door deze over je gezicht te wrijven! Snijd de kiwi doormidden en zorg ervoor dat je een randje van de schil afhaalt (anders is het wellicht een beetje pijnlijk). Ga vervolgens met de helft van de kiwi over jouw gereinigde gezicht. Wanneer je dit eenmaal per week doet zal je merken dat jouw huid er de dagen daarna een stuk gladder en stralender uit zal zien.

Eucalyptus + stomen = gouden combi

Als je jouw huid écht wil reinigen waardoor deze haar natuurlijke gloed weer terug krijgt, heb je volgens dit recept maar twee ingrediënten nodig. Water en eucalyptus druppels. Je laat het water koken en giet hier eucalyptus druppels in. Vervolgens ga je je gezicht ouderwets stomen, net als wanneer je verkouden bent. Zorg ervoor dat je een grote handdoek over je hoofd legt en je hoofd boven de bak met water hangt. Je dient ervoor te zorgen niet te veel lucht binnen te laten; dan heb je een beter effect! Kijk wel uit; zorg ervoor dat het warme water niet te dicht bij de rand van de tafel staat, zodat je deze niet per ongeluk over jezelf heen gooit! Na 10 minuten stomen zal je al resultaat zien en 10 minuten is dan ook meer dan voldoende. Als je je gezicht daarna grondig schoonmaakt, merk je dat je weer een glad en soepele gezichtshuid hebt!

Geef een reactie