Is Crystal Clear Gezond? (Onderzoek)

Is Crystal Clear gezond en helpt het met afvallen? Dat is een vraag die veel mensen hebben als ze bezig zijn met afvallen en naar het zoeken zijn naar alternatieven voor een gezonde levensstijl.

We kennen allemaal het drankje wat al sinds 1990 bij ons in de supermarkt ligt en zich voor doet als een gezond calorie loos drankje. In dit artikel gaan wij je uitleggen of crystal clear een goede vervanger voor water is en wat voor effect het op je heeft als je wilt afvallen.

Wat zit er in Crystal Clear?

Crystal Clear is in de basis gemaakt van bronwater. Hieraan worden concentraten, kunstmatige zoetstoffen, aroma’s en andere zuren als citroenzuur aan toegevoegd. Door kunstmatige intensieve zoetstoffen te gebruiken blijft de frisdrank zeer laag in calorieën.

Crystal Clear kopen (in de aanbieding)

Bekijk waar Crystal Clear het goedkoopst is. Koop blikjes of flesjes (met en zonder statiegeld)

Ingrediënten

De Ingrediënten die in crystal clear zitten zijn: water, koolzuur, voedingszuur (citroenzuur), natuurlijk aroma, zuurteregelaar (natriumcitraat), zoetstoffen (sucralose en acesulfaam K), kersensap uit concentraat (0,01%).

Hoewel water dus het meest gebruikte ingrediënt in het drankje is zit er ook koolzuur en citroenzuur in. Koolzuur heet officieel koolstofdioxide (CO2), Het is de prik in frisdrank.

De meeste koolzuur in een drank is niet ongezond voor je en bereikt de maag niet, omdat een groot deel van de koolzuur verdwijnt na openen van de fles. De kleine hoeveelheid die de maag bereikt, wordt snel opgenomen door je maag. Het heeft dus geen negatieve gevolgen voor je lichaam als je wilt afvallen.

Ook kan koolzuur bijdragen aan het verzadigingsgevoel, wat een gezond effect heeft als je minder wilt eten.

Voedingswaarden

1 longdrinkglas (250gram) Crystal Clear bevat:
Energie4 kJ (1 kcal)
Vet0 g
Koolhydraten0 g
Waarvan suikers0 g
Eiwitten0 g
Zout0,02 g
In dit tabel staan de voedingswaarden van Crystal Clear per 250mg oftewel 1 glas.

Wat direct opvalt is dat Chrystal Clear 1 kcal per 100ml bevat, wat uitkomt op 5 calorieën per flesje van een halve liter. Wanneer je wilt afvallen en toch iets zoets wil drinken kan dit af en toe geen kwaad, het is eigenlijk best gezond.

Het bevat namelijk geen koolhydraten, eiwitten of vet. Je lichaam gebruikt Chrystal Clear alleen als bron van vocht. Het levert geen energie aan het lichaam.

Gezond Afslanken?

  • 40 makkelijk & gezonde recepten
  • Zonder te sporten of honger te lijden
  • Al meer dan 150.000 keer verkocht!

Zoetstoffen

In Crystal Clear zitten zoetstoffen zoals Sucralose en Acesulfaam.

Sucralose staat bekend onder het E-nummer E955 en wordt na inname niet verteerd door het lichaam. Hierdoor worden er geen calorieën opgenomen. Daarom is een suikervervanger een populaire zoetstof voor mensen die willen afvallen.

Veel producten zoals dranken en snoep waar geen suiker in zitten, hebben als vervanging sucralose. De suikervervanger is 500x tot 600 x zoeter dan gewone suiker. Er is daarom veel minder van nodig om dezelfde zoete smaak als suiker te verkrijgen, zonder de nadelen van suiker.

De aanbevolen hoeveelheid voor zoetstoffen is max 15mg per dag.

Hoe gezond is Crystal Clear?

Crystal Clear is dus best gezond wanneer je wilt afvallen. Als je naar alle ingrediënten kijkt zie je dat niets echt schadelijk is voor je gezondheid.

Als je opzoek bent naar een gezonde frisdrank, kun je beter Crystal Clear aanschaffen. Dit levert dus nauwelijks calorieën op en er dus niet van aankomt. De frisdrank is bijvoorbeeld wel een betere keuze in het frisdranken-schap, als we het bijvoorbeeld vergelijken met Cola, Seven-Up of Sinas.

Frisdrank (klein glas 200 ml)Calorieën
Cola 82 kcal
Seven-up58 kcal
Sinas82 kcal
In dit tabel staan de calorieën van diverse frisdranken per 200ml oftewel 1 glas.

Crystal Clear vervanger voor water

Crystal Clear is geen vervanger voor water, maar een vervanger voor frisdrank. Wil je graag een smaakje aan je water of iets zoets drinken kan je dit drinken.

Als je bijvoorbeeld veel sport verlies je natuurlijk vocht, het belangrijk om dit vocht aan te vullen zodat je niet uitdroogt. De beste manier daarvoor blijft toch water zodat je lichaam niet gaat wennen aan zoetstoffen en gezond blijft.

“Zoetstoffen zijn best gezond, maar consumeer ze maten.”

European Food and Safety Authority (EFSA)

Helpt Crystal Clear met Afvallen?

Crystal Clear kan helpen met afvallen als een gezonde vervanger is voor frisdrank waar normaal veel meer koolhydraten en suikers in zitten.

Je lichaam zal (vaak) behoeften hebben aan zoetstoffen, een goed alternatief daarvoor zijn de pure en zuivere druppels stevia. Die flessen zijn namelijk een stuk goedkoper en kan je mengen met water uit de kraan.

Mocht je toch voor Crystal Clear kiezen om zo nu en dan te drinken, dan maak jij geen verkeerde keuzen en hoef jij je niet schuldig te voelen als je wilt afvallen.

Crystal Clear kopen (in de aanbieding)

Bekijk waar Crystal Clear het goedkoopst is. Koop blikjes of flesjes (met en zonder statiegeld)

Geef een reactie